Namnet Goko kommer från Yoshitos far som länge drivit en distributionsverksamhet av knivar under detta namn (i Tokyo). Yoshito började tillverka knivar under namnet Goko när han var 20 år gammal och idag, 20 år senare, smider han fortfarande sina knivar helt för hand. Att tillverkningen sker för hand är viktigt för Yoshito Yamakawa och han använder inte ens en mall för att skära ut sina blad. Han skär och formar varje blad för hand och detta är mycket ovanligt idag. 

Kolstålet shirogami#1 (kallas även white#1) kan slipas oerhört vasst. Mycket få stålsorter klarar av att mäta sig med de eggar som slipas fram ur Shirogami#1. Yoshiro har laminerat bladet med 2 lager mjukt och rostfritt stål så att enbart kolstålet i eggen exponeras. Det gör bladet mer slagsegt och du slipper rostangrepp på knivens bladsidor. Finishen på bladet kallas Nashiji och är en grov handblästrad yta som sedan slipats plan.

Handtaget i Goko-knivarna är tillverkade av vacker brun kastanjeträ. Handtaget har grov naturlig ådring från träslaget och är mycket vackert. Du kan själv välja om du vill att bolstret ska vara tillverkat av högblank svart PVC plast eller naturligt buffelhorn.

Länkar