Spännande kökstrender som Roswi spanade in på Ambiente:

Hållbara lösningar för matförvaring

Spanska varumärket Lékué vill få oss ge upp engångsalternativ som plastfilm och aluminiumfolie
till förmån för veganska vaxdukar och silikonförpackningar.

Naturnära materialval
I montern hos Brasilianska Tramontinas fastnade Roswi bland annat för grillbesticken gjorda av naturträ och polywood, som är en träliknande återvunnen plast som är extremt tålig.

Tillvaratagande av restprodukter
I Peugeots monter stod salt- och pepparkvarnarna ut. De är nämligen gjorde av spillträ som blivit över vid annan tillverkning vilket gör varje produkt unik.

Energieffektiv matlagning

Laga mat i mikrovågsugnen känns kanske inte som det hetaste för hemmakocken, men det sparar mycket energi jämfört med att tillaga på spis eller i ugn. Tester har också visat att näringsämnena i maten bevaras bättre i mikrovågsugnen. På Ambiente visade Lékué upp en mikrogrill som lagar både kött och fisk och placeras i mikrovågsugnen och grillar utan onödigt fett.

Är man inte redo för mikrougnsmatlagning men ändå vill spara energi så spanade Roswi in en speciell kolgrill i Tramontinas monter. Med den kan man grilla i två timmar med endast 1,5 kg kol, vilket enligt Roswi är betydligt mindre än andra kolgrillar.

Länkar