Ända sedan barnsben har jag fascinerats av groddars förmåga att växa i de mest otippade miljöer. Jag kommer särskilt ihåg hur man fuktade bomull och skrev sitt namn i frön och några dagar senare stor namnet skrivet i prunkande groddar.

Om man vill ta sitt groddodlande ett steg längre finns nu EasyGreen, en automatisk groddningsmaskin med en patenterad teknologi som tidsreglerat tillgodoser fröna med kyld vattendimma och syre.

Vattendimma och syre sprids över fröna, vilket både kyler och syresätter fukt och luft i och vid fröet. (Fröerna är egentligen mer beroende av syre än själva vattnet vid groddningen).

EasyGreen-anläggningen sköljer automatiskt så mycket som det krävs varje dag under odlingscykeln, och odlingen sker, för de flesta frön, helt utan jord. I vattentanken kan sedan exempelvis tillsätta flytande kelp för att ytterligare underlätta tillväxten hos groddarna.

Det hela är alltså väldigt teknologiskt, vilket återspeglas i priset, runt 2500sek frå du hosta upp för denna mikrofarm...

 

Ett kit innehåller:
1 x EasyGreen MikroFarm™
1 x Dimgenerator + luftfilter
1 x Timer
5 x Livsmedelsanpassade minibrickor
1 x Livsmedelsanpassad storbricka
1 x Avrinningsrör
1 x Löstagbar framdörr
1 x Instruktions-CD

 

Länkar