Fontana verkar ha tröttnat på svenskens enkelspårighet när det kommer till olivolja. Därför har de lanserat en olivolja som kan allt
– från stekning och fritering till bakning och marinering.

Många svenskar ratar olivoljan när det kommer till bakning eller stekning, där har smör och andra sorters oljor ett starkt grepp om oss. Och det är ganska tydligt att så är fallet när det visar sig att vi bara använder en liter olivolja per år och person, jämfört med grekerna där samma siffra är 25.

När det kommer till stekning är vi många, däribland jag, som gått på den gamla myten om att olivolja inte går att steka i. Enligt Fontana går det alldeles utmärkt, i alla fall med ”ONE”, som börjar ryka första vid 216 °C. Att jämföra med smör som börjar ryka redan vid 177 °C.

Det återstår att se om Fontana kan få alla smörälskare att börja baka med olivolja, men det lockar onekligen med en produkt som sägs kunna allt.

Läs mer om allt du kan göra med ”ONE” hos https://fontana.se/one/