Ingen non-stick beläggning behövs längre då stekpannan har en sådan exakt värmeledning och är Silvinox behandlad. När stekpannan blivit tillräckligt varm  ska man snabbt sänka värmen med cirka 50%, sedan kommer stekpannan att sköta resten.Stekpannan har en tjock TriplInduc botten som ger en effektiv och jämn värmespridning samt att den fungerar på alla typer av hällar, inklusive induktion. Både botten och sidorna av stekpannan är tillverkade med sju olika lager stål och aluminium för att garantera att värmen sprids jämnt över hela ytan ända upp längs kanterna. 

När man steker i en rostfri stekpanna är det viktigt att tänka på vilken temperatur stekpannan har. Vid för hög temperatur kan maten fastna eller helt enkelt brännas vid. Proline tål högsta värmen, men det gör inte maten. En spisplatta kan bli upp till 700 grader varm och normal stektemperatur är mellan 170 -180 grader. Vanligen är 2/3 av spisens effekt lagom för stekning medan full effekt på spisen är lämplig endast för vattenkokning.

 

Hygienen är ett väldigt viktigt område för Demeyere och därav har inga stekpannor eller kokkärl några nitar och skruvar på insidan. När man formgav denna stekpanna har man lagt ned mycket tid och resurser på att se till att man utformar stekpannan på ett sådant sätt att man undviker att smuts och bakterier samlas.

Alla Demeyeres stekpannor i Proline serien är behandlade med Silvinox, som är Demeyeres patenterade metod att rena stålet. Detta gör stekpannan lättdiskad. Stekpannan kan även diskas i diskmaskin.

 


Mått:
Diameter toppen: 28 cm ∅
Diameter botten: 22 cm ∅
Höjd: 5,0 cm

Pris: 2.485 kronor

 

Länkar